Ademcoaching

Wie had gedacht dat Dru Yoga en Ademcoaching zo´n mooie combinatie zou zijn? Een van de hoofddocenten van Dru Nederland, Jolanda Jonker weet dat natuurlijk al lang. Zij is ademspecialist, en de inspirator voor mijn nieuwe pad tot Ademcoach.

Opleiding

Sinds vorig jaar december volg ik de opleiding voor Ademcoach bij Laudius. Qua materiaal eigenlijk al bijna klaar, echter de opdrachten wil ik in mijn eigen tempo doen, omdat ook ik mijzelf natuurlijk af en toe tegenkom. En dat doe ik dan graag op een voor mij prettig tempo. 

Inmiddels werk ik al met de mooie combinatie Dru Yoga en Ademcoaching, zowel bij mij thuis als tijdens een indivuele Dru Wandeling. 

Ademcoaching. Hoe werkt dat bij mij?

Op dit moment werk ik - meestal - met een korte serie van 3 keer..

 

De eerste keer. We gaan op avontuur!

Na even op elkaar te hebben afgestemd, gezellig wandelend of met een kopje thee, komen we bij wat je bij me heeft gebracht. We doen waarschijnlijk een paar oefeningen. En we gaan op onderzoek uit. Op avontuur! Hoe werkt dat bij jou, je adem. Waar voel je die? Als vanzelf ontstaan ideeen hoe daar mee aan de slag te gaan. Met adem. Met beweging wellicht. Misschien iets uit de Dru Yoga. Misschien wel iets heel anders. Mogelijk kom je ook uit bij gewoontes die je misschien een beetje kunt veranderen, omdat ze je dan beter helpen. Voor je adem. Voor jou.

Na afloop stuur ik je vaak een pdf met de oefeningen die we hebben besproken. En je gaat waarschijnlijk werken met een schrift. Dat bespreken we ook tijdens die eerste keer. 

De tweede keer. Je eerste ervaringen.

We bespreken de eerste ervaringen naar aanleiding van je eigen onderzoek naar je adem. Misschien heb je vanuit je schrift bijhouden (je logboek) iets interessants ontdekt. Je hebt vast ook vragen. We herhalen eventueel oefeningen. Doen sowieso een paar verkennende oefeningen. Heel leerzaam. En misschien komt er iets nieuws bij. Ook kan er iets spelen in je leven wat invloed heeft op je adem. Dat komt vanzelf tijdens de wandeling of het kopje thee 'op tafel'. Als je dat wilt.

De derde keer. Terugkomen op wat je hebt ontdekt. Afronding.

We kijken wat het je tot nu aan ervaringen en lessen heeft gebracht. Hoe je daar mee door zou kunnen gaan. Wellicht met meer afspraken met mij. Wellicht met iets anders ernaast. Mogelijk wil je een andere richting in. Misschien doen we nog een nieuwe oefening, of we herhalen iets. We ronden af, waarbij je in elk geval een werkwijze hebt geleerd om op je 'Eigen-wijze' manier te ontdekken wat voor jou goed is. En dat is voor iedereen natuurlijk anders.

Na die drie keer, wat dan?

Misschien gaan we door, in dat geval met losse afspraken. Of wellicht wil je een nieuwe serie van drie? Dat kan allebei. Wat je wilt.

Er zijn ook mensen die een keer per maand komen of per keer afspreken. Ook dat kan.

 

Voor wie?

Mensen die op dit moment op mijn pad komen, ervaren vaak stress of lopen tegen een burn-out aan. Meestal in combinatie met ademhalingsproblemen. Soms ook met andere fysieke problemen. Of met onzekerheid. Ook heb ik mensen geholpen die in lichte mate klachten hebben overgehouden aan covid, zoals vermoeidheid, mind-fog, kortademigheid, spierpijn.

Mensen die eigenlijk een adem-therapeut nodig hebben, bijvoorbeeld omdat zij trauma's willen helen, raad ik aan een daarin gespecialiseerde therapeut te zoeken. Eventueel wil ik wel helpen ter overbrugging als dat nodig is. Dit geldt zeker indien iemand tijdens coaching erachter komt dat iets dergelijks speelt.

Kosten

Ik reken €30 per coachingsgesprek / Dru Wandeling. Ongeacht of je een keer komt, drie keer, of een jaar lang. Deze prijs geldt tot juli 2024.| Een afspraak duurt een uur. Mensen die mij kennen, weten dat dat uur nogal eens uitloopt. 

Vooraf een verkenningsgesprek?

Spreekt dit je aan, maar twijfel je of deze vorm van coaching iets voor je is, maak dan eens een afspraak voor een vrijblijvend verkenningsgesprek. Dit is gratis en duurt maximaal een uur. Samen gaan we uitzoeken of deze vorm iets voor je is. Ik kan je uitleggen hoe ik werk, wat ik te bieden heb (en wat niet). Jij kunt je verhaal een beetje kwijt en me vertellen wat je graag wilt, wat je zoekt.

Als het goed voelt, maken een afspraak voor een eerste keer. We gaan samen op avontuur! Reken liefst wel op minimaal die drie keer, om jezelf een kans te geven hier iets uit te halen. Iets waar je misschien wel heel lang plezier van hebt, omdat je niet alleen oefeningen leert, maar ook een manier om in allerlei situaties beter bij jezelf te blijven. Beter bij wat voor jou werkt. Wat jou helpt. Dat ga je voor jezelf uitvinden. Dat is mijn doel. 

Zullen we een afspraak maken?

Als je toe bent aan de volgende zet, schrijf een mail of bel me op.
annemiek.druyoga@outlook.com
Tel. 010-4666047
Ik hoor graag van je!

Annemiek

Enne... Adem in, adem uit...
Relax!

KvK: 52928284 | btw-id: NL001185560B33

© 2024 Sirin Dru Yoga