Docent

Mijn naam is Annemiek Wienke. Als kind opgegroeid in het dorp Poortugaal, heb ik in mijn tienerjaren  gevolksdanst bij Semachot en later lessen gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. In 1986 de kaderopleiding volksdansdocent afgerond, daarna lesgegeven in volksdans. Pijnklachten maakten het niet mogelijk om door te gaan. Ik werd secretaresse, in Rotterdam.

Na jarenlang met veel plezier tussen Turken, Marokkanen, Nederlanders, Antillianen, Grieken, Roemenen, Russen, Brazilianen, Chinezen en Surinamers te hebben gewoond en gewerkt in Rotterdam, ben ik inmiddels alweer een flink aantal jaren terug in het rustige, groene en mooie Poortugaal. 

Aangemoedigd door een vroegere danscollega, Marianne Elbers, heb ik van 2007 tot 2011 de docentenopleiding Dru Yoga gevolgd, een zachte vorm van yoga die dicht tegen dans aanligt. Hiermee heb ik de afgelopen jaren lesgegeven in Poortugaal, Rhoon, Barendrecht en Rotterdam. 

Mijn lessen Dru Yoga worden beïnvloed door wat ik op mijn 'levensreis' heb meegekregen, waaronder andere vormen van yoga, maar ook Mensendieck, Pilates, T'ai Chi en Qi Gong; vele vormen van dans; Mindfulness en Vipassana meditatie. Door Corona is de vorm van mijn lessen aan het veranderen. Lessen buiten in de natuur. Lessen online. Wat vaker individueel. Inmiddels ook bezig met een opleiding tot Ademcoach. Wie weet wat nog volgt.

 

Direct na de opleiding heb ik de bijscholing gevolgd voor Dru Zwangerschapsyoga. Dit bleek een onverwachte inspiratiebron voor het werken met mensen met chronische aandoeningen en ouderen. Later heb ik ook de bijscholing Dru Sound en Dru Adem gedaan. Nog steeds laat ik me graag online inspireren door de cursussen van Dru Yoga NL.

Zelf levend met fibromyalgie, een vorm van reuma, heb ik de positieve kracht van Dru Yoga aan den lijve ondervonden. Het heeft mijn leven veranderd. En ook die ervaring neem ik mee in mijn lessen. Meer hierover bij Effecten Dru Yoga, waar onderzoeksresultaten, en in mijn artikel in ForYouMagazine over mijn eigen ervaring met Dru Yoga. 

De natuur speelt een belangrijke rol in mijn leven, evenals mijn trouwe viervoeter.

KvK: 52928284 | btw-id: NL001185560B33

© 2023 Sirin Dru Yoga