Docent

Mijn naam is Annemiek Wienke. Als kind opgegroeid in het dorp Poortugaal, heb ik in mijn tienerjaren in het dorp gevolksdanst bij Semachot en later lessen gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. In 1986 de kaderopleiding tot docent volksdans afgerond, daarna lesgegeven in volksdans. Pijnklachten maakten het helaas niet mogelijk door te gaan. Ik werd secretaresse.

Na jarenlang met veel plezier in Rotterdam tussen Turken, Marokkanen, Nederlanders, Antillianen, Grieken, Roemenen, Russen, Brazilianen, Chinezen en Surinamers te hebben gewoond en gewerkt, ben ik terug in het rustige, groene en mooie Poortugaal. 

Aangemoedigd door een vroegere danscollega, Marianne Elbers, heb ik van 2007 tot 2011 de docentenopleiding Dru Yoga gevolgd, een zachte vorm van yoga die dicht tegen dans aanligt. Hiermee geef ik nu les in Poortugaal en Barendrecht. 

Direct na de opleiding de bijscholing gevolgd voor Dru Zwangerschapsyoga - inspiratiebron voor werken met mensen met chronische aandoeningen en ouderen - en later de bijscholing Dru Sound en Dru Adem. 

 

Mijn lessen Dru Yoga worden beïnvloed door wat ik op mijn 'levensreis' heb meegekregen, waaronder andere vormen van yoga, maar ook Mensendieck, Pilates, T'ai Chi en Qi Gong; vele vormen van dans; Mindfulness en Vipassana meditatie.

Zelf levend met fibromyalgie, een vorm van reuma, heb ik de positieve kracht van Dru Yoga aan den lijve ondervonden. Het heeft mijn leven veranderd. En ook die ervaring neem ik mee in mijn lessen. Meer hierover bij Effecten Dru Yoga, waar onderzoeksresultaten en in mijn artikel in ForYouMagazine over mijn eigen ervaring met Dru Yoga. 

De natuur speelt een belangrijke rol in mijn leven, evenals mijn trouwe viervoeter.

KvK: 52928284 | btw-id: NL001185560B33

© 2022 Sirin Dru Yoga